Vrede
Blijf op de hoogte en volg Maarten
25 December 2016 | Papua Nieuw Guinea, Port Moresby
Er kwamen veel rumoer en geschreeuw, maar geen stenen, uit het publiek. Het ging vooral over de opbrengst van de verkoop van de grond van het vliegveld, de kern van het huidige conflict. De overheid heeft de eigenaren wel betaald, maar het geld schijnt niet helemaal op de goede plek terecht te zijn gekomen. Tja, welke oorlog gaat niet over geld?
Ik heb de gelegenheid aangegrepen om vanaf het podium een serie foto’s van mooie mensen te maken. Daar hoort ook de boze man bij die een lang verhaal terughield in de richting van de minister. Zie op zijn tweede foto de gebalde vuisten! Hij is echt boos. Ik doe er deze keer zelfs een filmpje bij in de hoop dat ik het op het net krijg.
Zo komt er dus toch wat vrede, op tijd voor kerstmis. Gisteren hebben we twee uur lang kerstliedjes gezongen in het ziekenhuis. Eerst zongen we voor ons zelf en later hebben we een ronde gemaakt langs alle afdelingen. Vandaag, kerstmis, ben ik naar een katholieke kerk geweest, ook die is hier aanwezig. Een groot gebouw, 200 mensen, een grote kerststal en prachtige kerkgangers die ik voor jullie op de fot heb gezet. Vanavond diner met ongeveer 10 mensen en twee gebraden kippen (je koopt ze levend op de markt, de rest moet je zelf doen), gevuld met iets uit Schotland. Naar Brits gebruik gaan we om 4 uur aan tafel. Jennifer maakte de prachtige kerstboom en buiten bloeien de kerststerren uitbundig.
De komende tijd gaat u mijn verhalen missen, ik hoop dat dit voor u vol te houden is. Want donderdag komen Karen, Willemijn en haar Michiel hier aan. We gaan een mooie tocht maken eerst hier in het binnenland, later aan de kust. Rabaul is de plaats waar vorige week een zware aardbeving was. Ze hebben er daar enkele tientallen per jaar, maar deze was heftiger. Zo heftig dat mensen gingen overgeven van de duizeligheid door het schokken. De naburige vulkaan hield zich gelukkig in. Wij gaan erheen om te zien of er inderdaad geen schade aan de huizen is. En om te zien hoe de Japanners hier in de oorlog hebben huisgehouden. We gaan er ook duiken en snorkelen.
Rond half januari laat ik weer wat van me horen op deze website. Tot dan!
Zalig kerstmis en gelukkig 2017.
25 December 2016 - 10:20
Pien:
Mooi kerstfeest nog( in vrede?!) en mooie reis met ka, Willemijn en Michiel. Pas goed op ! Pien -
25 December 2016 - 12:11
Tineke Van Oosten:
Maarten, wie is die mooie man met verentooi op foto boos publiek 4?
Fijne feestdagen en een hele goede reis!
Tineke -
25 December 2016 - 12:27
Maddy Stoffels:
Dank voor dit mailtje weer;'n wonder die techniek. Voor jou ook een Zalig Kerstmis met natuurlijk 'n dikke zoen. En straks ook voor Karin! Interressant de reis, die jullie gaan maken! Be carefull .. Broer Ben gaat op korte termijn naar Mechelen ... Hij zal zelf wel vertellen .. Ik vind 't wel ver hoor .. Voor nu: dikke zoen, Maddy. -
25 December 2016 - 17:41
Effie:
Wat een mooie koppen! Geniet van jullie reis. Wij genoten vanmiddag van ons Kerstdiner/lunch met de kleintjes en Karel. -
27 December 2016 - 08:46
Yasemin:
Maarten fijne feestdagen gezond en gelukkig 2017.
Groetjes van al je collega's van VluchtelingenWerk Schiphol.
ybasbug@vwnwh.nl -
29 December 2016 - 19:23
Fieke Smit:
Ha maarten, wat een belevenissen allemaal!
Ik wens je een goede en gezellige reis met Karen, Willemijn en haar Michiel.
En alvast een mooi 2017!
Fieke